Jak destylować
Destylacja (bimber, wódka, whisky) => Warte uwagi => Wątek zaczęty przez: Grzegorz w Lip 03, 2024, 11:12 AM
Witam. Jak w temacie mam już trochę zrobionych różnych destylatów z różnych owoców, ale wszystkie są przeźroczyste. Nie mam jeszcze beczek. Płatków już używałem. Przepalanki też.
No właśnie czy jest coś jeszcze? Jakieś pomysły?
Klitoria ternateńska. Jest nawet gin z tym kwieciem. Po dodaniu cytryny( zmianie kwasowości roztworu )zmienia kolor. Taki barmański bajer.
Sok z czarnych jagód. Barwniki spożywcze.
Ale czy sok nie wpłynie na smak destylatu np z winogron?
Weź menzurkę, pipetę/strzykawkę, dodaj po mililitrze i spróbuj. Sok z ciemnych winogron na przykład.
Sok z ciemnych winogron jest taki sam jak z jasnych winogron ;)